Junior Ronins

Junioren Ronins zijn groepen met een leeftijd vanaf 12 jaar tot ongeveer 18 jaar.

De sporten die zij kunnen beoefenen zijn Judo en Jiu-Jitsu.

Bij onze Junioren Ronins gaan we de lessen weer verder uitbreiden dan dat we bij onze Jeugd Ronins doen. Ook in deze lessen word aandacht besteed aan de basisoefeningen zoals rennen, springen, vallen en rollen, alleen zorgen we er voor dat deze oefeningen conditioneel uitdagender zijn dan bij onze Jeugd Ronins. Voor onze Junioren Ronins hebben we zowel Judo als Jiu-Jitsu als sport om uit te kiezen.

Zowel Judo als Jiu-Jitsu zijn mooie sporten om het lichaam beter te ontwikkelen, zowel motorisch als algemeen. Ook in deze groepen besteden we aandacht aan het leren luisteren, het belang van normen en waarden en het omgaan met andere kinderen. Dit doen we voornamelijk via de Budo principes wat door het hele Judo en Jiu-JItsu verweven zit, dit houd in dat je elkaar netjes groet wanneer je begint met trainen, maar ook dat je elkaar netjes een hand geeft ook al heb je voor de 10de keer verloren van je partner.

Omdat Judo meer een “wedstrijd” sport is gaan we in de lessen van onze Junior Ronins verder met de standaard technieken van de Jeugd Ronin lessen en gaan we deze uitbreiden met alle andere geavanceerde technieken binnen Judo. Buiten de standaard worpen en houdgrepen om gaan we ook leren hoe ze de meeste worpen met elkaar kunnen combineren of hoe we een worp kunnen overnemen. Waar we ons binnen deze leeftijd ook mee bezig gaan houden zijn verwurgingen en klem technieken.

Jiu-Jitsu is daarentegen ook wel een “wedstrijd” sport maar Jiu-Jitsu is voornamelijk een zelfverdedigingssport of zelfverdedigingskunst, dit maakt de sport bij uitstrek geschikt om uw kind meer weerbaar te maken. Zoals in het Judo leren de kinderen in deze groep dezelfde worpen en houdgrepen als dat ze als Judo zouden leren. Alleen hoe de technieken worden toegepast is een grote verandering ten opzichte van het Judo. We benaderen de technieken ook meer vanaf een zelf verdedigingssituatie. Zo leren de kinderen wat ze moeten doen wanneer iemand ze vast pakt en hoe ze zich hier tegen kunnen verdedigen. Door dat dit veel raak vlakken heeft met de Judo lessen kunnen de Jeugd Ronins ook makkelijk doorstromen naar de Jiu-Jitsu lessen.