Volwassen Ronins

Volwassen Ronins zijn groepen met een leeftijd vanaf 18 jaar.

De sporten die zij kunnen beoefenen zijn Judo en Jiu-Jitsu.

Bij onze Volwassen Ronins gaan we de lessen weer verder uitbreiden dan dat we bij onze Junior Ronins doen. Ook in deze lessen word aandacht besteed aan de basisoefeningen zoals rennen, springen, vallen en rollen, alleen zorgen we er voor dat deze oefeningen conditioneel uitdagender zijn dan bij onze Junior Ronins. Voor onze Volwassen Ronins hebben we zowel Judo als Jiu-Jitsu als sport om uit te kiezen. Zowel Judo als Jiu-Jitsu zijn mooie sporten om het lichaam beter te ontwikkelen, zowel motorisch als algemeen.

Omdat Judo meer een “wedstrijd” sport is gaan we in de lessen van onze Volwassen Ronins verder met de standaard technieken van de Junior Ronin lessen en gaan we deze uitbreiden met alle andere geavanceerde technieken binnen Judo. Buiten de standaard worpen en houdgrepen om gaan we ook leren hoe ze de meeste worpen met elkaar kunnen combineren of hoe we een worp kunnen overnemen. Waar we ons binnen deze leeftijd ook mee bezig gaan houden zijn verwurgingen en klem technieken.

Jiu-Jitsu is daarentegen ook wel een “wedstrijd” sport maar Jiu-Jitsu is voornamelijk een zelfverdedigingssport of zelfverdedigingskunst, dit maakt de sport bij uitstrek geschikt om u zelf meer weerbaar te maken. Zoals in het Judo leren de mensen in deze groep dezelfde worpen en houdgrepen als dat ze als Judo zouden leren. Alleen hoe de technieken worden toegepast is een grote verandering ten opzichte van het Judo. We benaderen de technieken ook meer vanaf een zelf verdedigingssituatie. Zo leren de mensen wat ze moeten doen wanneer iemand ze vast pakt en hoe ze zich hier tegen kunnen verdedigen. Door dat dit veel raak vlakken heeft met de Judo lessen kunnen de Junior Ronins ook makkelijk doorstromen naar de Jiu-Jitsu lessen.