Strong Viking Run Water Edition 2017

Afgelopen maanden hebben we met een aantal leden van Sportschool Ronin getraind voor de Strong Viking Run Water Edition. Dit hebben we gedaan door middel van Bootcamp trainingen zowel binnen als buiten. We hebben kracht en conditie trainingen gedaan in combinatie met hardlopen. 

Zondag 3 september 2017 was het zover. Met een groep van 7 deelnemers en een aantal supporters zijn we naar Gent afgereisd.

Daar aangekomen op de parkeerplaats van het evenementen terrein kwamen we gelijk oog in oog te staan met een “monster hindernis” die Fjord Drop hete. Dit is een gigantische glijbaan van 15 meter hoog. Deze gaat stijl naar beneden en dan word je op een schans gelanceerd het water in. Bij het zien van deze hindernis ging onze adrenaline nog meer omhoog.

Na een flinke wandeling naar het start punt zijn we onze start nummer op gaan halen. Daarna konden we op het startterrein wachten en de sfeer goed tot ons nemen met opzwepende muziek en mede deelnemers die ook stonden te popelen om te beginnen. Om 14:00 mochten we het startvak in daar kregen we een warming-up en een motiverende Viking speech. Niet dat wij die nodig hadden want wij waren er al helemaal klaar voor!

De eerste hindernis was een muur van 2,5 meter hoog waarbij je elkaar moest helpen om er overheen te komen. Onderweg kwamen we verschillende hindernissen tegen zoals: Monkey bars, Mud Trenches (Dit zijn 2,5 meter bergen van modder met water er tussen), Water Hill (Schuine wand met touwen waar water overheen stroomt), Fjord drop (15 meter hoge glijbaan), Thor’s Lightning ( een lang schikdraad die onder stroom staat waar je met een ijzeren driehoek langs moest gaan) en zo nog een zeker 20 verschillende hindernissen waarbij je moet klimmen, klauteren, tijgeren en zwemen.

Uiteindelijk kwamen we na 13 kilometer bij de Walhalla steps uit dit zijn 3 trap trede van 2 meter hoog. Hiermee waren we aan het eind van het parcours gekomen. Daar kregen we een T-shirt als aandenken met nog een foto en armband als bewijs dat je gefinisht was. Daarna nog wat bijgekomen en nagepraat onder het genot van een heerlijke Viking burger en wat te drinken. 

Uitgeteld en voldaan zijn we weer terug naar Nederland gegaan.

Dit was een dag om niet snel te vergeten en hopelijk volgend jaar weer mee te doen.

Kijk op Facebook voor een filmpje klik hier.

Geef een reactie